Quest for Catrin: Photographic Adventure—Celtic Spiritual Warrior (Part 7)

Posted · 4 Comments



Furthermore, we have not even risked the adventure alone, for the heroes of all time have gone before us. The labyrinth is thoroughly known. We have only to follow the thread of the hero path, and where we had thought to find an abomination, we shall find a god. And where we had thought to slay another, we shall slay ourselves. Where we had thought to travel outward, we will come to the center of our own existence. And where we had thought to be alone, we will be with all the world. Joseph Campbell

Quest for Catrin: Photographic Adventure — Celtic Spiritual Warrior (Part 7)

Impressions of a Heroine

Before completing the series of the photographic adventure of Catrin, the heroine in my unpublished historical fantasy, APOLLO’S RAVEN, I wanted to post some comments from my eleven-year-old granddaughter, Maylin, about her experience posing as a Celtic warrior princess. Needless to say, it is not everyday a crazy grandmother asks her granddaughter to dress up as a warrior and re-enact sword fights and summoning a raven. In addition, I asked Maylin about her favorite mythological characters and young adult novels she enjoyed reading.

My granddaughter was quite the trooper during the photo shoot and interview. But Maylin finally admitted that at first she wondered if she had been thrown under the bus when her mother graciously volunteered her to do the photo shoot.

Thank you, Maylin, for sharing this wonderful adventure with me.

Interview with Maylin

Question 1. What were your first thoughts when your mother volunteered you to pose as a young Celtic woman warrior?

Answer: At first I wasn’t  happy. I asked my mother, “Why would you want to throw me under the bus?” I did not want to go through the fuss of make-up and dressing up like a warrior. The only reason I did it was because I loved my mother and grandmother. (Note: Always the perfect answer for a grandmother.)

Question 2. What type of characteristics would you like to see in a heroine?

Answer: Heroines should be fighters and stand up for what they believe in. Yet they should protect people who they love. I liked Katniss Everdeen in the Hunger Games because she traded places with her sister to protect her. Heroines should have a soft side, too.

Question 3. What is your favorite mythological character?

Answer: Poseidon is my favorite because he is a god associated with the sea and water. I liked the character Percy Jackson because he was the son of Poseidon, a demigod, in the series of novels written by Rick Riordan. I like to swim on my school team. My favorite monster is the serpent-like hydra that has many heads. For each head cut off, it grew two more heads back in place of one.

Question 4. If you were given the opportunity to have supernatural powers, what powers would you like?

Answer: I would like to have the power of telekinesis. Specifically, I would like to read the minds of other people and levitate objects. I would like to read my friends’ thoughts to know if there is anything wrong. Possibly I could help them.

Question 5. What comes to mind when you think of a raven? What types of powers would you envision a raven to have?

Answer: A raven is a bird. Nothing comes to mind as to what raven powers would be.

Question 6. How did you feel as you were being transformed into a Celtic warrior princess for the photographic shoot?

Answer: I was pretty amazed at what could be done with make-up, particularly the raven tattoo. The whole process of dressing up and re-enacting Catrin in an ancient time was pretty amazing. I have to admit I was pleasantly surprised.

Celtic Spiritual Warrior

Celtic Woman Warrior Sword Fight

Question 7. What were the favorite aspects of the photo shoot for you?

Answer: I like the photographic shoot of the sword fight in the forest. Not until I saw my facial expressions in the photographs did I realize how much I really got into role-playing the part of a warrior. I particularly liked the scenes where I had to sword fight with Shevek, an assistant off-camera.

Question 8. What are your favorite books and authors?

Answer: My favorite series of novels were the mythological adventures of Percy Jackson written by Rick Riordan. What I liked best is Rick Riordan actually went into some of the original Greek myths in his book. I also liked the Harry Potter series and the world created by J. K. Rowling. Finally, I liked Hunger Games written by Suzanne Collins.

Reference: Joseph Cambell, The Power of Myth with Bill Moyers; Published by Doubleday; New York, July 1991.

4 Responses to "Quest for Catrin: Photographic Adventure—Celtic Spiritual Warrior (Part 7)"
  1. Sonja says:

    I’m glad Maylin had so much fun with the photo shoot. I think it was right up her alley even though she didn’t know it!!!

  2. admin says:

    I had lots of fun working with Maylin and talking to her about some of her interests.

  3. Angel Lench says:

    Helpful data. Blessed me I found your website unintentionally, and I am shocked why this coincidence didn’t occurred prematurely! I bookmarked it.

  4. culture 24 says:

    Woah this weblog is fantastic i really like reading your articles. Stay up the great work! You know, many persons are hunting around for this information, you can aid them greatly.

Leave a Reply

Your email address will not be published.